Producties: Uitvoeringen


Down in the Valley
Down in the Valley (2008)
ComponistKurt Weill
LibrettoArnold Sundgaard
SolistenMignon PrimusJennie Parsons
Erik SlikBrack Weaver
Evert Jan NagtegaalLeader en Preacher
Axel NiemeyerThomas Bouché
Kees BosCipier (spreekrol)
Otto NelemansJennie's vader (spreekrol)
Rick van der LochtPeters (spreekrol)
DirigentRoel Vogel
BegeleidingReinder Mulderpiano-4h
Jacqueline van der Zeepiano-4h
LocatieGeertekerk, Utrecht

Het KOW presenteerde op 4 oktober 2008 de eenakter Down in the Valley in een semi-concertante uitvoering.
Het is een Amerikaanse Folk Opera, oorspronkelijk voor de radio geschreven in 1945, gebaseerd op een aantal bekende Amerikaanse volksliedjes.

Het verhaal

plaatje paintingHet begint in de gevangenis van Birmingham (Alabama) in de nacht voor de executie van Brack Weaver. Het verhaal wordt in flash back verteld.

Brack Weaver is verliefd op Jennie Parsons. Na een prayer meeting nodigt hij haar uit naar de dansschuur van Shadow Creek te gaan. Maar de vader van Jennie wil dat zij met Thomas Bouché uitgaat, een rijke geldschieter die hem zogenaamd van zijn geldproblemen zal afhelpen.

In de dansschuur bedreigt deze dronken slechterik, Thomas Bouché, de held Brack Weaver met een mes. In het gevecht dat volgt, sterft Bouché door zijn eigen wapen. Je zou verwachten dat in een schuur vol getuigen de jongen vrijuit zou gaan op grond van zelfverdediging, maar het tegendeel gebeurt: Brack wordt veroordeeld tot de strop.
Omdat de vader van Jennie elk contact tussen de geliefden verbiedt, ontsnapt Brack Weaver uit de gevangenis voor een laatste ontmoeting met Jennie. Na dit romantische hoogtepunt, loopt hij openlijk zijn lot tegemoet, overtuigd van Jennies eeuwige liefde voor hem.plaatje kurtweill

Muzikale onderdelen