Uitvoeringen

Schuberts Laatste Dans
©2013 Brigida Almeida
Schuberts Laatste Dans (2013)
ComponistFranz Schubert
TekstSimon Weeda
ActeursAdri SmitsFranz Schubert
Martijn van der VeenFranz Schober
Merel van den BergFelicia
RegieMarijke van Es
DirigentRoel Vogel
BegeleidingReinder Mulderpiano
Dumont ensembleblaaskwintet
Marnix van den Bergarrangementen
LocatieOttone, Utrecht
fotoalbumFotoalbum

De voorstelling is een samensmelting van muziek en theater waarin de menselijke kant van Schubert wordt getoond.
De verhaallijn wordt uitgebeeld door acteurs, afgewisseld met koorstukken en instrumentale delen.
De koordelen en het thema, dat in verschillende gedaanten terugkomt, zijn afkomstig uit de toneelmuziek bij Rosamunde.

schubertiadeHet verhaal is op waarheid gebaseerd. Schubert is een jongeman van 31 jaar, maar staat met één been in het graf.

Hij is ernstig ziek, terwijl zijn vriend Von Schober dat niet wil accepteren en wil dat hij als vanouds speelt op het feest.

Deze afwisseling tussen feeststemming en afscheid van het leven is ook hoorbaar in de muziek.
Gedurende de voorstelling kun je je steeds meer afvragen of de koorleden wel de feestgangers zijn, zoals ze zich voordoen aan het begin, of dat het schimmen zijn in Schuberts fantasie.

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.