Anke van der Kooij

2006Thamos, König in EgyptenTharsis / Sais

Anke van der Kooij werd geboren in Delft op 7 september 1980. Ze studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze in mei 2005 afstudeerde. Op het conservatorium had ze les bij Sasja Hunnego en Gerda van Zelm. Op dit moment studeert ze bij Roberta Alexander en Liesbeth Damen.

Ze zong in vele projecten, in oratorium en opera. Ze zong onder andere de rollen van Adalgisa in Norma (Bellini) en Dido in Dido and Aeneas (Purcell). Volgend jaar zal zij de rol vertolken van Fenena in Nabucco - Verdi. In het oratoriumrepertoire zong ze recentelijk o.a. de sopraansoli in het Requiem van Fauré, het Requiem van Hans Jansen (CD opname in februari 2006) en the Mirror of Perfection van Blackford. Ze zong alle Wesendonck Lieder met orkest, en zong vele operarecitals en concerten. Tot haar repertoire, uit het lyrische en lyrisch coloratuurvak behoren bijvoorbeeld arias van Mimí (La Bohème - Puccini), Liù (Turandot - Puccini), Ilia (Idomeneo - Mozart), Rusalka (Rusalka - Dvorák), Semiramide (Semiramide - Rossini), Juliet (Roméo et Juliet - Gounod) etc.

Ze vindt het erg belangrijk om het zingen te delen met anderen, dus geeft ze zanglessen en cursussen, en is dirigente van jongerenkoor Rejoice te Delft. Ook organiseert ze zelf regelmatig (benefiet)concerten.