Producties: Uitvoerenden


Annelies Van Hijfte

Annelies Van Hijfte
Voorstellingen
2015L'elisir d'amoreAdina

Annelies Van Hijfte (1988) begon haar muzikale loopbaan als klassiek gitariste en behaalde hiervoor haar masterdiploma in het conservatorium van Gent.
Hierna vatte zij ook studies klassieke zang aan bij Gidon Saks en Mireille Capelle.

In 2011/12 maakte zij deel uit van de Operastudio Vlaanderen.
In 2014 behaalde zij voor haar masterproef aan het conservatorium een grootste onderscheiding en ontving de prijs Legaat Aerens voor zang.
In haar laatste jaar kreeg zij de kans om in het kader van een erasmus-uitwisseling als postgraduate te studeren aan de prestigieuze Guildhall School of Music and Drama te Londen waar zij studeerde bij Marilyn Rees en gecoacht werd door Linnhe Robertson en Gordon Steward.

Zij heeft podiumervaring opgedaan met ensembles als 'Scoppio di Vesuvio' olv Gidon Saks. Hiermee vertolkte ze rollen zoals Poppea (L'incoronazione di Poppea), The Governess (Turn of the screw), Aspasia (Mitridate) en Valletto (L'incoronazione di Poppea). Ze nam ook deel aan de zomerstages van muziektheater Transparant: 'Orfeo' (als Euridice) en 'Solitude'.
In de zomer van 2012 creëerde ze de opera 'Tongval' van Frank Nuyts op het festival Kabal en in de zomer van 2013 mocht zij deelnemen aan The Yorke Trust Summer Course in Norfolk waar zij 'Helena' uit 'a Midsummernight's dream' (Britten) zong.
Met het ensemble 'Bang-up Opera!' zingt zij ook geregeld voorstellingen. Het voorbije jaar zong zij met hen Despina uit Cosi fan tutte.

Aan de operastudio van Vlaanderen werkte zij samen met regisseurs als Frédéric Dusenne, Ronny Lauwers, Vincent van den Elschout, Benoit de Leersnyder en dirigenten als Filip Rathé en Ivo Venkov.

Zij volgde masterclassen en coachings bij o.a. Ann Murray, Pietro Rizzo, Graham Johnson, sir Thomas Allen, Catrin Wynn-Davies, Margarida Natividade en David Gowland.

In 2012 won ze de eerste prijs 'New Tenuto' en kreeg zij de kans te zingen met het 'Orkest van de Lage Landen' olv Marcel Proost. Ook trad zij als solist op met het orkest van the School of Arts olv Dirk Brossé.
In 2014 won zij de eerste prijs in de wedstrijd 'Bell'arte' in Braine-l'alleud.