Producties: Uitvoerenden


Augusto Valença

Augusto Valença
Voorstellingen
2007La fille de Madame AngotPomponnet

De Braziliaanse tenor Augusto Valença studeerde journalistiek in zijn geboorteplaats Recife en in Rio de Janeiro waar hij weldra als acteur debuteerde in Het Balkon van Jean Genet. Meerdere rollen volgden, zowel op de bühne als op het witte doek.
Augusto woont sinds 1993 in Nederland, waar hij in 1996 muziekstudies startte bij Marianne Blok (zang) en Paul Pattipilohy (piano). Hij studeerde verder bij Nicolai Cok in Dordrecht en wordt op dit moment gecoached door Michael Aspinall in Napels. Masterclasses volgde hij bij Luciana Serra, Lela Cuberli en William Matteuzi.

Op zijn repertoire staan Ottavio in Mozarts Don Giovanni en de titelrol Arlecchino van Vincenzo Righini (op CD in 2005). Beide producties waren te zien tijdens het Bel Canto Festival Dordrecht in 2003 onder regisseur Fabio Maestri.
Voorts zong hij de rollen Acis en Damon (Opera Noord in 2001) in Acis and Galatea van Händel. Glaucus in Scilla et Glaucus door Jean-Marie Leclair, in een productie door het Collegium Marianum in Praag(1999), tijdens het Mezinarodni Hudebni Festival (2000) en in La Sonnambula, van Bellini in Sao Paulo (2001). De muzikale belangstelling van Augusto gaat naast het opera- en oratoriumrepertoire, waarin barok en belcanto zijn voorkeur geniet, ook uit naar het liedrecital.
Zijn internationale optredens leidden tot een breed repertoire met liederen van Italiaanse, Russische, Spaanse en Zuid-Amerikaanse componisten. In 2005 zong hij in de Missa Criolla en trad hij met de Nederlandse tenor Rene Veen op met werk van Schumann, Strauss en Fauré in Recife en Rio de Janeiro. Samen met de Spaanse pianist Efrem Garcia y Salinas volgde een tour in Frankrijk met een Reynaldo Hahn programma en in Bergamo met het Requiem van Mozart met het Philarmonisch Orkest van Lombardije onder leiding van Antonio Brena.

Vorig jaar was hij in Rimini te horen in een programma van eigentijdse componisten. Ook zong hij de rol van Paris in La Belle Hélène. Voor dit jaar zal hij tijdens het Bielsko Biala's Festival in Polen zingen in Façade, waarmee hij in 2008 ook in ons land zal optreden.