Bram Norbart

2011L'ivrogne corrigéCléon/Pluto

Na het afronden van zijn dwarsfluitstudie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging Bram Norbart met veel plezier klassiek zang studeren bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij o.a. Bernard Kruijsen, Harry Peeters, Henk Smit en Mark Tucker.

Tijdens deze studie vond Bram nog een andere passie: de close harmony muziek. Hij zingt dan ook sinds 2005 in de vijfkoppige Close Harmony Jazz & Pop Groep On Air.
Als koorzanger zong Bram mee in projecten van De Nederlandse Opera en het Groot Omroepkoor. In april 2005 was hij te zien op het Nederlands Kameroperafestival in Zwolle als Armando in de opera Daniëla, een werk van Pablo Escane in een productie van Buffo Operamakers, regie Anthony Heidweiller. Eind 2006 zong Bram in 'Een orgelman draait wederom', een mini opera geschreven door Thomas Bensdorp voor tenor en klein draaiorgel, op het HKU / Yo! Festival te Utrecht. April 2007 speelde hij de titelrol King Arthur in de gelijknamige opera van Henry Purcell o.l.v. Paul Krijnen, regie Geertien Klijn.
In december 2008 speelde Bram 'Marco' uit de Gondoliers van Gilbert & Sullivan en in april 2009 'Camille' uit Die Lustige Witwe van Frans Lehar.