Dick van Ommen

2012Les Brigands

Dick van Ommen is op zijn achttiende jaar begonnen als theatertechnicus.
Eenmaal aangestoken door het theatervirus ontwikkelde hij zich al snel tot een artistieke duizendpoot op het gebied van regie, decor en belichting.
Vooral de liefde voor het muziektheater maakte dat hij na jaren praktijkervaring alsnog ging studeren.
In 1989 studeerde hij twee maal af: in Kampen aan de Chr. Kunstacademie C.A.B.K. als Interieur-architekt en in Amsterdam aan de Rietveld Academie als Scenograaf - decorontwerper.
Sindsdien is hij in Noordoost Nederland met succes werkzaam als ontwerper/regisseur van amateur-muziektheater.
Hij verzorgde vormgeving en deels regie van ruim veertig opera's, operettes en musicals bij diverse stichtingen en verenigingen in Kampen, Zwolle, Leeuwarden, Drachten, Emmeloord, Enschede, Apeldoorn, Almelo, Deventer en Arnhem.
Hij deed drie opera projecten van het ZSO in de Broerenkerk te Zwolle: Suor Angelica, Orfeo et Euridice en Cavaleria Rusticana.
In 2007 was hij 25 jaar werkzaam als regisseur. Hij vierde dat met een receptie en een overzichtsexpositie in de Stadsgehoorzaal te Kampen.

Repertoirelijst

Frans: La vie Parisienne, La belle Hélène, Orpheus, La Perichole, Tambour-majoor, Blauwbaard, La fille de madame Angot, Les dragonder de villars, Les cloches de Corneville, Les Brigands, d'ille Tulipatan, de Groothertogin van Gerolstein.
Engels: The Mikado, H.M.S. Pinafore, Prinses Ida, The Geisha, The Sorcerer, The Pirates of Penzance, Trial by Jury.
Spaans: De barbier van Lavapiès.
Weens: De Bettelstudent, Boccaccio, Gräfin Maritza, Csardasfürstin, Blumen von Hawaii, der Vogelhändler, Desert Song, Viktoria und ihr Husar, Die Lustige Witwe, Eine nacht in Venedig, Der Zigeunerbaron.
Musicals: The Imposter, Oliver, Sound of Music, Anatevka, Carousel, Les Miserables, Jesus Christ Superstar, The Grand Tour, Bo Jo Tom, The Wizard of Oz, Showboat, Joseph, Lady in the dark, America America, My fair Lady.
Opera: Elisir d'amore, Cavaleria Rusticana, Zar und Zimmerman, Suor Angelica, Orfeo & Euridice, The Bohemian Girl, Hänsel und Gretel, Carmen.
Nederlands: Nu naar Bed.