Erik Slik

2008Down in the ValleyBrack Weaver

Erik Slik studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer en bij regisseurs Monique Wagemakers en David Prins, waar hij in augustus 2007 zijn Master's Degree behaalde met onderscheiding.
Hij volgde masterclasses bij Mark Tucker, Janet Aster, Sabine Vatin, Henk Smit, Elly Ameling, Alexander Oliver, Rudolf Jansen en recentelijk Ann Murray en Philip Langridge. Momenteel wordt Erik ook gecoached door Iris dell'Acqua.

Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om ervaring op te doen in het operavak bij onder meer Stadttheater Bielefeld, Studio 32, De Nieuwe Opera Akademie en Opera Studio Nederland.
Bij De Nederlandse Opera was hij te gast in Raaff van Robin de Raaff in de regie van Pierre Audi onder leiding van Lawrence Renes.
Voor De Nieuwe Opera Akademie vertolkte hij Oronte in Alcina en Flute in A Midsummer Night's Dream. Hij zong Peter Gray in Hereneiland van Horovitz in het Grachtenfestival Amsterdam.

Als solist zong hij concertante uitvoeringen van Bastien et Bastienne en Béatrice et Bénédict, beide gedirigeerd door Kenneth Montgomery.
In 2004 vertolkte hij de tenorpartij in Stravinsky's Pulcinella onder leiding van Lev Markiz in de Beurs van Berlage en Vredenburg.
Hij vertolkte de rol van Mordecai in Händels Esther voor de Nederlandse Bachvereniging en werkte mee aan een uitvoering van georkestreerde Schubertlieder met het Symfonieorkest van de HKU onder leiding van Jan Willem de Vriend. Hij zong Mozart aria's met Het Gelders Orkest.
In het kader van het Mozartjaar bracht Erik Slik met het Berliner Sibelius Orchester onder leiding van Stanley Dodd aria's uit Mozarts Così fan tutte in de Kammermusiksaal van de Berliner Philharmonie ten gehore.
In het najaar van 2006 maakte Erik Slik zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam in Schuberts Messe nr. 6 met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Bruno Weill. Verder omvat zijn concertrepetoire ondermeer zowel Bach's Matthäus Passion als verscheidene Cantates, Händel's Messiah, Mozart's Requiem alsmede Britten's Spring Symphony.

Erik Slik verving de Amerikaanse tenor Norman Shankle tijdens de repetitieperiode van Così fan tutte, onderdeel van de Mozart Da Ponte cyclus van De Nederlandse Opera. In seizoen '06/'07 vertolkte hij Aladdin in Nino Rota's Aladdin en de wonderlamp in Luxemburg, met een herneming in Gent en Antwerpen bij De Vlaamse Opera.
Afgelopen zomer was hij te beluisteren in een productie van Don Giovanni in het kader van het Britten-Pears Young Artist Programme in Aldeburgh. Dat najaar maakte Erik in de rol van Nathanaël in Les contes d'Hoffmann zijn debuut bij de Nationale Reisopera, waar hij in de zomer van 2008 in het kader van het Grachtenfestival Amsterdam Tamino zong in een voor het Resident Artists Program bewerkte versie van Mozart's Zauberflöte.

Toekomstige projecten zijn Bach's Kaffekantate met het Combattimento Consort Amsterdam, l'Enfant et les Sortilèges (Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard) en Mozart's Requiem (Magogo Kamerorkest o.l.v. Arjan Tien).