Evert Jan Nagtegaal

2008Down in the ValleyLeader en Preacher
2006Thamos, König in EgyptenMenes / Sethos
2004La belle HélèneCalchas

Evert Jan begon zijn zangopleiding bij Iza Valeton aan de Pedagogische Academie. Vervolgens was Dora Lindeman zijn docente aan het Utrechts Conservatorium. Eerst in Parijs en later in Nederland, studeerde hij bij de Duitse bariton Udo Reinemann. Ook volgde hij de masterclasses die Reinemann gaf met Noël Lee, vooral gericht op liedinterpretatie. De befaamde sopraan Erna Spoorenberg was jarenlang zijn coach in het opera- en oratoriumrepertoire.

Evert Jan is een veelgevraagd solist voor de grote Oratoriumwerken en treedt in binnen- en buitenland op in werken als Bach's Passionen, Brahms' Requiem, Handel's Messiah, het Requiem van Fauré en de Missen van Rossini. Ook geeft hij regelmatig liedrecitals, waarbij Jacomijn Puite, Noël Lee en Paul van der Woude zijn vaste pianisten zijn.
Hij legt zich vooral toe op het romantische en laatromantische repertoire van Schubert, Schumann, Brahms, Strauss en Mahler en op het Franse- en Engelstalige repertoire van Fauré, Hahn, Poulenc, Vaughan-Williams, Britten, Finzi en Butterworth.

Bij Opera Forum en de Nationale Reisopera zong hij diverse rollen in een groot aantal voorstellingen als de musical Candide van Leonard Bernstein, de opera's La Forza del Destino van Giuseppe Verdi, Madame Butterfly van Puccini, Orfeo van Haydn en Salome van Richard Strauss. geleid door dirigenten als Nikza Bareza, Allesandro de Marchi, Lawrence Renes en Valery Gergiev. Ook speelde Evert Jan in operettes als Boccaccio, La belle Hélène en de kinderopera Assepoester van Kerry Woodward. Samen met de pianist Noël Lee maakte hij een CD met liederen van Robert Schumann, Johannes Brahms en hun Nederlandse tijdgenoot Gerrit Jan van Eijken.
Hij geeft zangles aan verschillende leden van het Klein OperaKoor Wilhelminapark.