Producties: Uitvoerenden


Gerrit van der Heide

Gerrit van der Heide
Voorstellingen
2012Les BrigandsLafalsita

Tenor Gerrit van der Heide studeerde aan het conservatorium in Zwolle bij Felix Schooneboom. Nadat hij aldaar zijn diploma had behaald, vervolgde hij zijn zangstudie bij de Nederlandse alt Cora Canne Meijer. Ook volgde hij diverse cursussen bij o.a. Charlotte Margiono, Meinard Kraak en Henk Smit. Momenteel volgt hij lessen bij Heleen Koele.

Hoewel Gerrit een aantal standaard oratorium/requiem rollen op zijn programma heeft staan (Mozart, Bach, Rossini, Haydn, Gounod) ligt zijn voorliefde met name bij het muziektheater. Zo zong en speelde hij in talloze operettes en opera’s.
Van Strauss zong hij meerdere malen Barinkay (Der Zigeunerbaron), Alfred (Die Fledermaus), Suleimann (1001 nacht) en Caramello (Eine Nacht in Venedig). Van Lehar’s Die Lustige Witwe zong hij in verschillende producties de rol Danilo en ook Camille de Rossilon.
In werken van Gilbert and Sullivan (Pirates of Penzance, HMS Pinafore, Trial by jury), Offenbach (Orpheus in de onderwereld, La perichole, La grand duchesse de Gérolstein) en bekendere en minder bekendere werken van Stolz (Venus im Seide), Kalmann (Czardasfürstin), Abraham (Victoria und ihr Huzar, Blume von Hawaï), Balfe (The bohemian girl). Hij zong de rol van Nemorino in L’elisire d’amore (Donizetti), Tadeo in de Bohemian Girl (Balfe) en die van Herman in Tsjaikovski’s Pique dame.

Hij is gastsolist bij het ensemble Wiener Tradition.
Gerrit start binnenkort met Rolf van Reijsbergen (musicalzanger) en Angelique Wardenier (sopraan) het ensemble Broadway meets Verona. Dit gezelschap brengt een programma waarin de overeenkomsten tussen musical en opera op een onderhoudende manier worden benadrukt.