Johan van Oorschot

2007La fille de Madame AngotLarivaudière
2004La belle HélèneMenelaos
2002PatienceBunthorne

Johan van Oorschot volgt sinds 1988 zangonderwijs bij Edward Hoepelman en Harrie Ruijl.
Al enige jaren zingt en speelt hij in musical-, operette-, opera- en toneelproducties, waarin vooral zijn veelzijdigheid opvalt. Zijn hart ligt het meest bij de komische typetjes.

In 2009 schreef, regisseerde en speelde hij een eigen voorstelling rondom de light operas van Gilbert and Sullivan voor 5 solisten en gemengd koor.

Hij speelde o.a. tijdens de Dickensdagen in Deventer de rol van Scrooge in de musical A Christmas Carol van Piers Chater Robinson en Chris Blackwood, waarvoor hij ook meeschreef aan de vertaling.

Johan maakt sinds enkele jaren onderdeel uit van het ensemble Art Mix Music, waarmee hij, met veel plezier, kameropera's speelt van o.a. Donizetti, Offenbach en Verdi.
Op 7 december 2014 staat hij wederom als solist in een operettewensgala in de Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam.