Jonathan Ploeg

2012Les BrigandsGloria-Cassis

Jonathan kwam op jonge leeftijd in aanraking met klassieke muziek en werd enthousiast voor het zanginstrument.
Hij heeft ervaring opgedaan in projectkoren met werken als het Deutsches Requiem van Brahms, het Stabat Mater van Dvorak en Symfonie nr.9 van Beethoven.
Als externe koorzanger zong hij bij de Nederlandse Opera in Elektra (Strauss) en Kitesj (Korsakov), beide keren onder leiding van Marc Albrecht.

Hij zingt ook in het Toonkunstkoor Amsterdam, onder leiding van Boudewijn Jansen. Het Toonkunstkoor verzorgt al sinds 1899 op goede vrijdag de uitvoering van de Mattheus Passion in het Concertgebouw. Dit jaar zong hij daarin de rol van Judas.
Vanaf de oprichting van het Haarlems Studenten Koor werkte hij mee aan verschillende concerten en regelmatig ook als solist.

Jonathan volgde masterclasses operette o.l.v. Charlotte Margiono en studeert momenteel Klassiek Zang aan het Conservatorium in Utrecht.