Liesbeth Vanderhallen

2012Les BrigandsFiorella

Liesbeth studeerde aan het conservatorium in Utrecht, de HKU, klassiek zang bij Henny Diemer en volgde de operaklas olv. Monique Wagemakers. Haar repertoire omvat voornamelijk klassieke liederen, oratorium en opera met af en toe een uitstapje naar het lichtere genre. Ze is naast vocal coach ook ST!R-opgeleid mental coach en NMI-mediator.

Liesbeth zong Ciesca in Gianni Schicchi van Puccini, aria's van Cherubino en Barbarina uit Le Nozze di Figaro van Mozart (K.Montgomery orkestprojecten), Second woman en First witch uit Dido and Aeneas van Purcell, Enfant uit de opera L'Enfant et les sortileges van Ravel, Angelina uit A trial by jury van Sullivan, Helena uit La belle Helène van Offenbach, Amor uit Orfeo and Euridice van Gluck, Erlkönigstochter uit de gelijknamige ballade van Gade.
Ook zingt ze als gast-soliste bij Opera della Casa, bij Operalaria en bij Opera per tutti.
Met Cappella Figuralis soleerde ze in het project Tranen om Hamburg in o.a. Wie liegt die Stadt so wuste van M.Weckmann en de Madrigali guerreri et amorosi van Monteverdi.
In VariAria© zingt Liesbeth aria's uit de barok-, klassiek- en romantische periode, neergezet in een keuzemenu aan programma's met gevarieerde thema's. Geschikt voor een diner, receptie, bruiloft of andere feestelijke gelegenheid.

Liesbeth zong solo in diverse oratoriumwerken zoals: Messiah van Handel, Johannespassion, Hohe Messe, Lukaspassion en diverse cantates waaronder Der Kaffeecantate van Bach, Requiem, Krönungsmesse en Laudate Dominum van Mozart, Stabat Mater van Schubert, Gloria van Poulenc, Psalm 42 en 115 van Mendelssohn, Messe Solennelle van Gounod, de Nelson-mis van Haydn, het anthem My heart is inditing van Handel en Ein Deutsches Requiem van Brahms.
Met het Cabaletta-ensemble (zang, piano en dwarsfluit/viool) geeft ze meerdere concerten in Frankrijk. Ze brengt liedrecitals met pianiste Ineke Geleijns onder de naam Cantaloupe, waarbij de nadruk ligt op muziek van Nederlandse componisten. Cantaloupe werkt ook met andere disciplines samen zoals beeldende kunst, danskunst, dichtkunst en een culinaire 'Liedproeverij'. Van het hedendaagse repertoire zong ze in de Dom te Utrecht de Hermit songs van S.Barber met Jan Jansen en de Sieben Frühe Lieder van A.Berg met Hans Schellevis.
Ze volgde masterclasses van U.Reinemann, J.van Nes, K.Grout en H.Smit.
Tijdens verschillende concerten in de kleine en grote zaal van Vredenburg, Utrecht zong ze liederen van Schubert, Debussy, Brandts-Buys, Schütz en Weill.

Als freelance koorlid werkte Liesbeth mee aan ruim honderd producties bij professionele koren als het Groot Omroepkoor, het koor van de Nederlandse Opera, koor van de Nationale Reisopera, het European Festival Chorus Salzburger Osterfestspiele (olv Abbado) en een buitenlandtournee met het koor van André Rieu.