Marijn Zwitserlood

2017Une soirée démasquéeDr. Falke
2015L'elisir d'amoreDokter Dulcamara

Bariton Marijn Zwitserlood studeerde solozang aan het conservatorium van Utrecht bij Harry Peeters. In mei 2006 sloot hij zijn zangstudie succesvol af. Slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours. Sindsdien neemt hij regelmatig lessen bij sopraan Manuela Ochakovski en sinds 2011 wordt hij regelmatig gecoacht door pianiste Reinild Mees. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Christa Ludwig, Sergei Leiferkus, Jard van Nes, Robert Holl, George-Emil Crasnaru, Hans Nieuwenhuis en Jeannette Aster.

In 2010 debuteerde hij bij de Nederlandse Opera in de rol van Rechercheur in de wereldpremière van A Dog's Heart van Alexander Raskatov. In 2011 was hij te horen in de rol van Seneca in Monteverdish, een zeer succesvolle cross-over productie van VocaalLAB en breakdance groep ISH. Deze productie was in meer dan 30 theaters te zien in Nederland, Duitsland en België. Andere rollen die hij op zijn naam heeft staan zijn onder andere: Dr. P uit The Man Who Mistook His Wife For A Hat van Michael Nyman (VocaalLAB, 2009), The Captain uit Siren Song van Jonathan Dove (Grachtenfestival, 2008), Noye uit Noye's Fludde van Britten (Laurenscantorij, 2008), Golaud uit Pelléas et Mélisande van Debussy (Residents Artists Programme van de Nationale Reisopera, 2005) en Nick Shadow uit The Rake's Progress van Stravinsky (RAP Reisopera, 2005).

Naast opera is Marijn ook regelmatig te horen als solist in verschillende oratoriumwerken. Hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: Christus in een geënsceneerde Mattheus Passie van Bach (Haagse Passie, 2012), Ein Deutsches Requiem van Brahms (Vocalise, 2012), het Requiem van Verdi (Oratoriumkoor Kennemerland en Haarlems gemengd koor, 2012), Die Schöpfung van Haydn (Utrechtse Oratoriumvereniging, 2010), 9e symfonie van Beethoven (Consort de Kleine Johannes, 2009), Te deum van Dvořák (Collegium Musicum, 2008) en Petite Messe Solennelle van Rossini (Koor van de Nationale Reisopera, 2005).