Uitvoerenden


Martijn van Baardewijk

Martijn van Baardewijk
Voorstellingen
2018De MikadoNanki-Poo
2015L'elisir d'amoreNemorino
2014Trial by jury (concertant)Edwin
2014Trial by juryEdwin

De Nederlandse tenor Martijn van Baardewijk werd geboren op 21 augustus 1987 te Tilburg. Zijn eerste grote rol was die van Hercules in de gelijknamige musical, uitgevoerd door de Souvenir Theater Compagnie. In hetzelfde jaar volgde hij de vooropleiding van de opleiding muziektheater aan het Fontys conservatorium, waar hij in 2011 zijn Bachelor of Arts behaalde. Hier kreeg hij onder andere lessen van Edward Hoepelman (zang), Ivar Costenoble (zang), Marc Krone (spel) en Julia Bless (liedinterpretatie).

Tijdens zijn studie speelde Martijn de rol van Sonny in City of Angels (regie Daniel Cohen) en de rol van Henrik Egermann in A Little Night Music (regie Sieta Keijzer). Ook speelde hij in de musical Cyrano (regie Koen van Dijk) als Montfleury en kapitein Carbon de Castel-Jaloux. Verder leverde hij zijn bijdrage aan West Side Story, Dracula das Musical en vele andere producties.

Na zijn afstuderen heeft Martijn verschillende opera, operette en musical producties gedaan, waaronder Die Lustige Witwe en De triomferende min (regie Marc Krone).

Recentelijk speelde hij met veel succes de rol van Thomas in JHeronimus (regie Vincent van den Elshout), de Bossche stadsopera van 2013 en de rol van Ché in Evita in 2014.

Momenteel volgt Martijn de masteropleiding Klassiek Muziektheater te Tilburg en volgt lessen bij o.a. Harry Ruijl (zang), Brigitte Odett (spel en liedinterpretatie) en Wilma Bierens (zangtechniek).