Mignon Primus

2008Down in the ValleyJennie Parsons

De sopraan Mignon Primus begon tijdens haar opleiding theater, film- en televisiewetenschappen de studie Klassiek Zang aan het conservatorium van Utrecht.
Zij behaalde haar examen Bachelor of Music Performance bij de docenten Henny Diemer en Pierre Mak.

Ze volgde diverse masterclasses bij o.a. Udo Reinemann, Adriaan de Wit, Peter Kooij en Roberta Alexander en werkte als soliste en in ensembleverband onder diverse dirigenten zoals Kenneth Montgomery, Bas Pollard, Otto Tausk, Jan Willem de Vriend en Jos Vermunt.

Op acteergebied volgde zij Theaterklas I en II aan de SSGN in Nijmegen, deed zij de vooropleiding voor de toneelschool in Maastricht en volgde zij diverse theater- en mimecursussen bij o.a. Wilfred van de Peppel en Ide van Heiningen.

Zij vertolkte rollen als Musetta in La Bohème van Puccini, Manon in de gelijknamige opera van Massenet, Helena in A Midsummer Night's Dream van Britten, Euridice in opera l'Orfeo van Monteverdi en Adina in L'Elisir d'Amore van Donizetti.
Bij Stichting Intermezzo/Opera Nijetrijne zong zij Mopsa in de opera Le jugement de Midas van Grétry en afgelopen zomer de rol van Zerlina in de opera Fra Diavolo van Aubert.
Ook zong zij de sopraanpartij uit het ballet Pulcinella van Stravinsky o.l.v. Lev Markiz in de grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg en de Sopraansolo uit Israël in Egypt van Handel, uitgevoerd tijdens de veertigste editie van de Kurt Thomas Cursus o.l.v. Daan Admiraal en Erik van Nevel.

Zij is betrokken bij Stichting YO!/Buffo Operamakers waar zij o.a. de sopraanpartij zong in het operaproject Water op het festival 'Tweetakt' (2006). Zij zong ook de drie minutenopera Maar het is er nog niet... bij De Culturele Zondagen en verleende haar medewerking aan diverse muziektheaterprojecten.

Momenteel remplaçeert zij in het koor van De Nationale Reisopera en soleert zij ondermeer bij St. Residentie Bach Ensembles en bij Opera- en Operettegezelschap St. Belcanto.