Olga Werner

2005Najaarsconcertalt/mezzo
2004La belle HélèneOrestes
2002PatienceLady Jane

Olga begon haar zangstudie bij Nelly Burbach. Na het behalen van een eerste prijs tijdens een talentenjacht voor klassieke zang in de regio Utrecht vervolgde zij haar studie bij Joy Workum en Henk Vonk. Bij Rudolf Jansen volgde zij een masterclass lied-interpretatie en momenteel wordt zij gecoached door Evert Jan Nagtegaal.

Olga Werner treedt regelmatig op met piano of orkest en soleerde onder meer in het Requiem van Schumann, uitgevoerd door het orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden en in de Petite Messe Solennelle van Rossini. Voorts soleert zij bij oratoriumverenigingen in binnen- en buitenland, onder meer in de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en in het oratorium A Child of our Time van Sir Michael Tippett.

Zij is werkzaam als freelance koorlid bij De Nationale Reisopera, De Koninklijke Vlaamse Opera en Het Nederlands Theaterkoor, voorheen het koor van het Nederlands Danstheater en het Nationaal Ballet. Ook verleent zij haar solistische medewerking aan concerten van operaverenigingen, mannenkoren (o.a. de Altrhapsodie van J. Brahms) en geestelijke koren.
Daarnaast geeft Olga Werner liedrecitals o.a. met de pianisten Reinder Mulder, Natasja Douma en Arthur Bouma.