Producties: Uitvoerenden


Peter Gijsbertsen

Peter Gijsbertsen
Voorstellingen
2007La fille de Madame AngotAnge Pitou

Peter voltooide in 2006 zijn conservatoriumstudie solozang. Hij studeert verder op een particuliere post-graduate zangopleiding welke door Harry Peeters en Gilbert den Broeder is opgericht. Hij nam deel aan de masterclass Acting for Singers van de Jekerstudio en de Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera. Hij volgde lessen bij Carole Wilson en Cristina Deutekom.

In Het Concertgebouw te Amsterdam vertolkte Peter de tenorsolo in de Missa Brevis van Kodály en zong hij de rol van Tamino in de kinderversie van Die Zauberflöte. Deze productie zong hij tevens bij de Brusselse, Luxemburgse en Vlaamse opera. Bij Opera Transparant heeft Peter de rol van Pedrillo in de productie Een totale Entführung vertolkt.

In de Vara Matinee van 9 december 2006 maakte Peter Gijsbertsen zijn debuut als Joe in Puccini's La fanciulla del west o.l.v. Edo de Waart en op 7 april 2007 als Le petit vieillard in L'enfant et les sortilèges van Ravel o.l.v. Ingo Metzmacher. Van deze uitvoering is ook een tv-registratie gemaakt. Hij zingt tevens de tenorsoli in o.a. Petite Messe Solemnelle (Rossini), Requiem (Mozart), Elias (Mendelssohn), Die Jahreszeiten (Haydn) en The Messiah (Händel).

meer info...