Richard Sprokkereef

2009Iolanthe

Richard Sprokkereef is geboren in Arnhem. Na diverse opleidingen te hebben gevolgd werd hij visual merchandiser / ontwerper bij diverse vooraanstaande winkelketens en kledingmerken (Benetton, Inwear / Matinique). Zijn passie voor muziek kreeg hij toen hij voor het eerst kennismaakte met theater maken. In 1996 sloot hij zich aan bij een amateurgezelschap om daar het decor en kostuumontwerp te verzorgen. Al snel werden zijn muzikaliteit en enorme stembereik van bijna 5 octaven ontdekt en sloot hij zich actief aan bij de vereniging.

Zijn interesse werd op dat moment vooral gewekt door de musical, iets dat later tot een van zijn grootste passies zou gaan horen. Al snel speelde hij diverse rollen in meerdere producties. Om een en ander verder te ontwikkelen ging hij cursussen volgen aan de muziekschool in Arnhem. In 2001 kreeg hij de kans om bij Joop van den Ende in Musicals in concert te spelen waarna vele producties en rollen zouden volgen.

In zijn rol als regisseur verzorgt hij alle aspecten van de regie: spel, drama, choreografie, kostuum-, licht- en geluidontwerp maar ook het bewerken of schrijven van scripts. Richard heeft op deze manier al diverse dinershows, opera's, operette's, musicals en concerten (van pop tot klassiek) op zijn naam staan, zoals Maske in Blau, Iolanthe, Trial by Jury, Pol de musical en Hair de musical.