Stephan Mooijman

2015L'elisir d'amoreSergeant Belcore

Stephan werd geboren op 26 maart 1987 in Den Haag, en groeide op in Wassenaar. Hier deed hij op 12 jarige leeftijd voor het eerst mee in een amateurproductie van 'Jesus Christ Superstar'. Dat smaakte naar meer... Fame, Cyrano en nog veel meer musicals volgden. Hij kreeg dans- en spellessen bij de Wassenaarse Balletschool van Dennis Sureveen en deed mee met bijna alle toneelstukken en concerten op de middelbare school.

Na zijn vwo diploma besloot hij verder te gaan met zingen, acteren en dansen. Hij deed auditie voor het conservatorium en na een jaar vooropleiding werd hij aangenomen op de opleiding Muziektheater. Stephan kreeg les van fantastische docenten waaronder Edward Hoepelman, Roeland Vos, Marc Krone en Danielle Waijers. Naast heel veel zang- en dramalessen volgde hij ook diverse danslessen en theorielessen en hij koos voor een minor regie.
Tijdens de opleiding maakte hij diverse concerten en voorstellingen en speelde onder andere in de musicals City of Angels, Dracula das Musical en A Little Night Music. Ook werkte hij samen met zijn klasgenoten mee aan een concertante versie van West Side Story met het Philips Symphonisch Blaasorkest. Als afstudeervoorstelling maakte en speelde hij in een eigen bewerking van het toneelstuk 'Alles Vrij, Stoel Bezet', met muziek van Stephen Sondheim in regie van Vincent van den Elshout. Zijn tegenspeelster was Marjolein Buijs.

In het laatste jaar van zijn opleiding werd Stephan aangenomen voor zijn eerste grote musicalproductie... Miss Saigon! Naast een rol in het ensemble was hij ook regelmatig te zien in de rol van John als understudy van Edwin Jonker. Bijna een jaar lang stond deze prachtige voorstelling van Claude-Michel Schonberg en Alain Boublil 6 dagen per week op het toneel in het Beatrix Theater in Utrecht.
Van september 2013 tot eind juli 2014 was Stephan te zien in zijn tweede grote musicalproductie Jersey Boys the Story of Frankie Valli and the Four Seasons in het Beatrixtheater in Utrecht. Hij speelde de rol van gitarist Hank Majewski en was daarnaast regelmatig op als understudy van de rol van Bob Gaudio. Avond aan avond zorgde deze swingende show voor een uitzinnig publiek!
Sinds september 2014 speelt Stephan de rol van Blauwe Toon in de oer-Hollandse musical De Jantjes over drie matrozen in de bekende volksbuurt de Jordaan in Amsterdam. Met een topcast onder leiding van Willeke Alberti spelen zij nog tot 21 december door heel Nederland. De rol van de beschonken "blauwe" matroos Toon werd eerder gespeeld door bekende namen als Louis Davids en Ramses Shaffy.

Op dit moment woont Stephan in Groningen. Hij is naast zijn werk als musicalacteur ook werkzaam als freelance zanger, acteur en zangdocent.

...meer info...