Waldin Roes

2009IolanthePhyllis
2007La fille de Madame AngotClairette Angot
2004La belle HélèneHelena

Waldin is in 1984 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak viool.
Terwijl zij als orkestmusicus veel ervaring heeft opgedaan, volgde zij in dezelfde periode haar zangstudie bij o.a. Marijke van der Lugt, Jo Bollekamp en het Internationaal Opera Centrum Nederland. Hierna nam zij deel aan The International Holland Music Sessions te Bergen en volgde masterclasses bij Henk Smit en Roberta Alexander. Momenteel wordt zij gecoacht door Cristina Deutekom.

Door de jaren heen heeft Waldin als gastsoliste alle gangbare hoofdrollen van operettes vervuld en heeft bovendien een uitgebreid repertoire van complete opera's en oratoria o.a. Norma (Bellini), La Traviata (Verdi), La Bohème (Puccini), Il Trovatore (Verdi), Cosi fan tutte (Mozart), Die Entführung aus dem Serail (Mozart), Weihnachtsoratorium (Bach), de Messiah (Handel), Exultate Jubilate (Mozart), Requiem (Mozart), Requiem (Webber), Carmina Burana (Orff), Missa Criolla (Ramirez), Die Jahreszeiten (Haydn), Stabat Mater (Pergolesi).

Bekendheid verwierf zij met de 'Zondagochtendconcerten' en door haar medewerking aan de tv- en theater-productie Scherzo van Mini & Maxi. Zij won de prestigieuze reclameprijs De Heffies voor de beste radiocommercial van 1999.
Hoogtepunten waren optredens in Verona i.s.m het Rotterdams operakoor, het zingen van de Messiah van Handel tijdens de Leidse Scratch muziekdagen, het volledig scenisch uitvoeren van La Muette de Portici van Auber en I Puritani van Bellini. Ook trad zij op in een concert met Karin Bloemen in het sportpaleis van Ahoy te Rotterdam.