Welkom

In korenstad Utrecht neemt het Klein OperaKoor Wilhelminapark (KOW) een bijzondere plaats in.
Het KOW is in 1999 opgericht en telt rond de vijftig leden. Het repertoire omvat komische opera's zoals van Donizetti, Gilbert&Sullivan, Offenbach, Strauss en Weill, afgewisseld met serieuzer uitstapjes naar Mozart, Purcell en Schubert.
Het uitvoeren van komische opera's betekent niet alleen zingen, maar ook acteren. Juist deze combinatie maakt ons koor uniek.

soiree_demasque

Elk jaar brengen we een productie. Het ene jaar een kleinere productie op een bijzondere locatie. Het andere jaar een grote uitvoering. De bijzondere combinatie van zang en toneel rondom een geestig verhaal maken onze producties tot een feest.
Voor de grote optredens wordt steeds een professionele regisseur gecontracteerd. De grotere solo-rollen worden door externe solisten gezongen. Koorleden vervullen de kleinere solo-partijen. Het orkest bestaat uit (semi-) professionele musici.

Was u er ook bij op ons feest in de prachtige tuin van kasteel Rhijnauwen?
De weergoden sputterden nog wat tegen bij de generale repetitie, maar waren ons goed gezind bij het geslaagde feest!

Onze dank gaat uit naar onze Sponsors, zonder wie deze productie niet mogelijk was geweest.

kow-wk

Vrienden zijn voor het KOW heel belangrijk. Vrienden steunen het KOW en ontvangen vele voordelen, zoals korting bij onze uitvoeringen. Klik voor alle voordelen of uw aanmelding op Vrienden.
Uiteraard kunt u zich ook vrijblijvend voor onze nieuwsbrief aanmelden via de Contact-pagina.

We repeteren iedere maandagavond in het Rietveld College in Utrecht. Naast de muziek- en regie-repetities voor de grotere producties studeren wij daar ook repertoire in voor andere optredens zoals onze jaarlijkse Vriendenconcert.

Roel Vogel dirigeert het KOW sinds 2005. Daarnaast dirigeert hij diverse andere koren en orkesten. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Reinder Mulder is onze vaste begeleider op de piano. Hij treedt regelmatig op als solist en als begeleider. Zijn pianostudie volgde hij bij Henri Struiwig, docent aan het Conservatorium van Enschede.

Kun jij zingen en acteren?

Ook mee doen? Het KOW heeft nog plaats voor met name mannenstemmen.
Kom geheel vrijblijvend op een repetitie om te kijken, luisteren, mee te zingen en van de sfeer te proeven.
Graag vooraf aanmelden via de Contact-pagina.